Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Lamskefta met frisse salade en pitabrood

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsgehakt 500 g
  • kropsla 1
  • pruimtomaten 4
  • komkommers 1
  • limoenen 1
  • munt 1 plantjes
  • koriander 1 plantjes
  • burrata (Italiaanse verse kaas) 125 g
  • mayonaise 3 eetl.
  • speltpitabroodjes 4
  • pijnboompitten 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Scheur de burrata en de blaadjes kropsla in stukken.
  2. Hak de helft van de muntblaadjes fijn en de andere helft grof.
  3. Snij de komkommer middendoor, lepel er de pitjes uit en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.
  4. Snij de pruimtomaten in partjes.
  5. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en hak grof.
  6. Hak de korianderblaadjes grof.
  7. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers uit tot je 1 eetl. sap hebt. Meng het sap met de mayonaise en 1/3 van de koriander.
Bereiding (20 min. + 15 min.)
  1. Meng het gehakt met de pijnboompitten, de fijngehakte munt, 1/3 van de koriander en de limoenzeste. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Maak 8 dunne worsten en prik vast op een brochettestokje.
  3. Verdeel de sla over vier borden en leg er de komkommer, de tomaten, de burrata en de grofgehakte munt op.
  4. Gril de kefta 2 à 3 min. aan elke kant op een hete BBQ. Warm intussen de pitabroodjes op op de rand van de BBQ.
  5. Serveer de kefta met een lepel van de koriandermayonaise en stukjes pitabrood. Bestrooi met de rest van de koriander.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Vetten 28.4 g
Verzadigde vetzuren 7.5 g
Koolhydraten 38 g
Suikers 6.6 g
Vezels 6 g
Eiwitten 40.5 g
Zout 2 g