Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Lamscurry met pompoen en wortel

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsschouders 500 g
  • kastanjepompoenen 400 g
  • tomaten 3
  • wortelen 1
  • koriander 1 plantjes
  • gember 2 cm
  • uien 2
  • yoghurt natuur 4 eetl.
  • basmatirijst 250 g
  • gepelde amandelen 2 eetl.
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 2 dl heet water) 2 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • kardemompeultjes 6
  • garam masala 1 koffiel.
  • milde kerrie 1 koffiel.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de wortel en de pompoen in blokjes.
  2. Ontpit de tomaten en snij in partjes.
  3. Snipper de uien fijn en rasp de gember.
  4. Rooster de amandelen goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak ze grof.
  5. Haal de pitjes uit de kardemompeultjes.
  6. Hak de blaadjes van de koriander grof.
Bereiding (1 u. 35 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien, de geraspte gember, de garam marsala, de kardemompitjes, de kurkuma, de milde kerrie en de cayennepeper 10 min.
  2. Kruid de stukken lamsschouder met zwarte peper en zout en bak ze mooi goudbruin in dezelfde kookpot.
  3. Voeg de stukken wortel en pompoen en de partjes tomaat toe. Overgiet met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. Kook na 45 min. de basmatirijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  5. Haal van het vuur en leg een propere keukenhanddoek op de kookpot. Laat nog enkele min. stomen en roer los met een vork.
  6. Klop de yoghurt lichtjes los met een vork en voeg toe aan de lamsschouder. Laat nog enkele min. sudderen op een zacht vuur.
Afwerking

Bestrooi met de grofgehakte amandelnoten en de koriander, en serveer met de basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 597 kcal
Vetten 24.1 g
Koolhydraten 59.3 g
Eiwitten 34.7 g