Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Lamsbout met tian van zoete aardappel en knolselder

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsbouten 1
  • babyspinazie 250 g
  • knolselders 1
  • rozemarijn (vers) 4 takjes
  • zoete aardappelen 3
  • knoflook 6 teentjes
  • sjalotten 4
  • lichte room 4 dl
  • boter (+ 1 koffiel.) 2 eetl.
  • paneermeel 4 eetl.
  • olijfolie extra vierge 3 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Hak de sjalotten grof.
  2. Knip de takjes tijm en rozemarijn in stukjes.
  3. Schil de zoete aardappelen en de knolselder en snij in schijfjes van 1/2 cm dik.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de appelazijn en kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (40 min. + 1 u. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij 1 gepeld teentje knoflook in 2. Verwarm de lichte room 5 min. samen met de stukjes knoflook in een steelpannetje.
  3. Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en leg er afwisselend en dakpansgewijs schijfjes zoete aardappel en knolselder in. Kruid elke laag met zwarte peper en zout en giet er telkens een scheutje knoflookroom over.
  4. Verdeel er het paneermeel en 2 eetl. boter in kleine klontjes over. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
  5. Maak ondertussen 5 inkepingen in de lamsbout en steek er de rozemarijn, de tijm en 5 gepelde teentjes knoflook in. Kruid goed met zwarte peper en zout.
  6. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de lamsbout 5 min. goudbruin aan alle kanten.
  7. Doe het vlees samen met de sjalotten in een ovenschaal en zet 40 à 45 min. naast de groenten in de oven.
  8. Haal het vlees uit de oven, hou warm en laat 10 min. rusten.
  9. Meng intussen de dressing onder de babyspinazie.
Afwerking

Snij het vlees in sneetjes en geef er de tian van zoete aardappel en knolselder en de babyspinazie bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 924 kcal
Vetten 64.2 g
Koolhydraten 34 g
Eiwitten 51.7 g