Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kruimeltaart met blauwe bessen en abrikozen

Dessert meer dan 60 min. 8 personen

Ingrediënten

  • blauwe bessen 250 g
  • abrikozen 6
  • limoenen 1
  • boter (koud) 100 g
  • kruimeldeeg 1 rollen
  • crumblemix kokos 275 g
  • gedroogde veenbessen 2 eetl.
  • vanillestokjes 1
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg het kruimeldeeg in een taartvorm (Ø 26 of 28 cm) en bedek met bakpapier en droge bonen. Bak 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Ontpit ondertussen de abrikozen en snij in partjes.
  4. Pers de limoen.
  5. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
  6. Meng de veenbessen en blauwe bessen onder de abrikozen. Voeg het limoensap en de vanillezaadjes toe.
Bereiding (20 min. + 40 min.)
  1. Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de droge bonen.
  2. Verdeel het fruitmengsel over de bodem. Meng de crumblemix onder de boter en leg boven op het fruit.
  3. Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C en zet de taart 25 à 30 min. in de hete oven.
  4. Haal uit de oven en laat afkoelen. Serveer lauw.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 403 kcal
Vetten 22.7 g
Verzadigde vetzuren 13.7 g
Koolhydraten 41.2 g
Suikers 19 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.4 g