
Kruimeltaart met blauwe bessen en abrikozen
Ingrediënten
- blauwe bessen 250 g
- abrikozen 6
- limoenen 1
- boter (koud) 100 g
- kruimeldeeg 1 rollen
- crumblemix kokos 275 g
- gedroogde veenbessen 2 eetl.
- vanillestokjes 1
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg het kruimeldeeg in een taartvorm (Ø 26 of 28 cm) en bedek met bakpapier en droge bonen. Bak 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Ontpit ondertussen de abrikozen en snij in partjes.
- Pers de limoen.
- Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
- Meng de veenbessen en blauwe bessen onder de abrikozen. Voeg het limoensap en de vanillezaadjes toe.
Bereiding (20 min. + 40 min.)
- Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de droge bonen.
- Verdeel het fruitmengsel over de bodem. Meng de crumblemix onder de boter en leg boven op het fruit.
- Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C en zet de taart 25 à 30 min. in de hete oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen. Serveer lauw.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
403 kcal
Vetten
22.7 g
Verzadigde vetzuren
13.7 g
Koolhydraten
41.2 g
Suikers
19 g
Vezels
6.5 g
Eiwitten
5 g
Zout
0.4 g