Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kruidige koekjes met honing en noten

Tussendoortje minder dan 30 min. 25 stukken

Ingrediënten

25 stukken
  • boter (op kamertemperatuur) 100 g
  • eieren 1
  • walnoten 50 g
  • havervlokken 50 g
  • gedroogde abrikozen 10
  • honing 2 eetl.
  • speltbloem 150 g
  • rietsuiker 60 g
  • amandelmeel 50 g
  • maanzaad 2 eetl.
  • gemalen kardemom 1.5 koffiel.
  • kaneel 1.5 koffiel.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Hak de walnoten fijn.
  2. Snij de abrikozen in kleine stukjes.
  3. Maal de havervlokken tot poeder in de blender of keukenmachine.
  4. Zeef de bloem en meng met de kardemom, de kaneel, het amandelmeel, de havervlokken, het zout en het maanzaad in een kom.
Bereiding (10 min + 25 min)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de suiker met de boter, de honing en het ei.
  3. Voeg het bloemmengsel beetje bij beetje toe tot je een homogeen mengsel krijgt.
  4. Meng er de noten en de abrikozen onder en kneed tot een mooi deeg.
  5. Maak balletjes en duw ze plat (± 3 cm diameter en 1/2 cm dik) op een bakplaat met bakpapier. Zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven tot de koekjes mooi gebakken zijn.
  6. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 109 kcal
Vetten 6.1 g
Verzadigde vetzuren 2.3 g
Koolhydraten 10.8 g
Suikers 5.7 g
Vezels 1.4 g
Eiwitten 2.3 g
Zout 0 g
Tip

Meng ook eens stukjes dadel of rozijnen onder het deeg in de plaats van abrikozen.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294