Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kruidige appelscones met nootjes

Lunch minder dan 30 min. 6 stukken

Ingrediënten

6 stukken
  • appelen 2
  • melk 150 ml
  • boter 125 g
  • eieren 2
  • notenmengeling 2 eetl.
  • ahornsiroop 2 eetl.
  • tarwebloem 300 g
  • amandelmeel 100 g
  • bakpoeder 1.5 koffiel.
  • kaneel 1 snuifjes
  • gemberpoeder 1 snuifjes
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Meng de bloem met het bakpoeder, het amandelmeel, de specerijen en het zout.
  2. Snij de ongeschilde appelen in blokjes en bak goudbruin in 1 koffiel. boter. Laat afkoelen.
  3. Hak de notenmix fijn.
  4. Kluts 1 ei en meng met de melk en de ahornsiroop.
  5. Snij 125 g koude boter in blokjes.
Bereiding (15 min + 20 min)
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Meng de blokjes boter onder het bloemmengsel en wrijf met je vingers tot een grof broodkruim.
  3. Meng er het eimengsel onder tot je een deeg krijgt.
  4. Meng er voorzichtig de appelblokjes en nootjes onder.
  5. Bestrooi een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een platte schijf van ± 2,5 cm dik. Steek met een glas of een uitsteekring 6 cirkels (Ø 10 à 12 cm) uit het deeg.
  6. Leg op een bakplaat met bakpapier. Kluts het ei en bestrijk er de bovenkant van het deeg mee. Bak 10 à 12 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 533 kcal
Vetten 31.4 g
Verzadigde vetzuren 13.4 g
Koolhydraten 47.7 g
Suikers 10.3 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 13.7 g
Zout 0.3 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294