
Kruidig kikkererwtenslaatje met falafelballetjes
Ingrediënten
- falafels (balletjes) 240 g
- komkommers 1
- tomaten 2
- limoenen 1
- munt (vers) 5 takjes
- rode uien 1
- hummus 200 g
- walnoten 2 eetl.
- kikkererwten (bokaal) 340 g
- olijfolie 5 eetl.
- gemalen komijn 0.5 koffiel.
- garam masala 0.3 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.
- Snij de ongeschilde komkommer in 2. Schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snij de tomaten in 2 en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snipper de rode ui fijn.
- Pluk de blaadjes van de takjes munt en snipper grof.
- Hak de walnoten grof.
- Pers de limoen.
Bereiding (15 min. + 15 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de falafelballetjes aan alle kanten goudbruin.
- Meng ondertussen de kikkererwten met de komkommer, de rode ui en de tomaten. Voeg 3 eetl. olijfolie, het limoensap, de garam masala, de komijn en de munt toe. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Schik de falafelballetjes op het kikkererwtenslaatje en lepel er wat hummus bij. Bestrooi met de gehakte walnoten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
524 kcal
Vetten
35.6 g
Verzadigde vetzuren
4.7 g
Koolhydraten
29.3 g
Suikers
8.8 g
Vezels
15.6 g
Eiwitten
14 g
Zout
1.8 g