Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Krokantje met champignonpaté en wintersalade

Voorgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rodekolen 0.5
  • verse spinazie 100 g
  • rammenassen 1
  • shiitakes 100 g
  • kastanjechampignons 250 g
  • peren 2
  • verse tijm 5 takjes
  • rozemarijn (vers) 5 takjes
  • sjalotten 4
  • knoflook 2 teentjes
  • wraps 1
  • hennepzaadjes (+ 2 eetl.) 70 g
  • walnootpitten 70 g
  • suiker 1 eetl.
  • rode wijn 230 ml
  • calvados 3 eetl.
  • olijfolie 9 eetl.
  • appelciderazijn 3 eetl.
  • sojasaus 1 eetl.
  • kaneelstokjes 1
  • steranijs 1 stukken
  • jeneverbessen 5
  • peperbolletjes 3
  • zwarte peper
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (60 min.)
  1. Voor de champignonpaté
  2. Snipper de sjalot, de teentjes knoflook, de tijm en rozemarijn fijn.
  3. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, de shiitakes en de kastanjechampignons tot de sjalot begint te karamelliseren.
  4. Voeg het knoflook, de tijm en de rozemarijn toe en bak nog even verder. Blus met de calvados en 1 eetl. appelciderazijn. Laat de alcohol uitkoken.
  5. Voeg de sojasaus toe en laat inkoken. Meng er 70 g hennepzaadjes en de walnootpitten onder en bak nog 1 min.
  6. Mix tot een gladde puree.
  7. Leg de paté op een vel vershoudfolie. Rol op tot een worst en bewaar in de koelkast. Snij voor het serveren in plakjes.
  8. Voor de rodekool
  9. Snij de rest van de sjalot.
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 5 min. op een zacht vuur. Voeg alle kruiden toe.
  11. Leg de stukjes peer bovenop de rodekool (niet omroeren) en dek af. Laat stoven op een zacht vuur, tot de rodekool gaar is.
  12. Voor het krokantje
  13. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  14. Snij de wrap in een vorm naar keuze. Bestrijk met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Bak 5 min. in de voorverwarmde oven. Draai om en bak nog 5 min.
  15. Voor de wintersalade
  16. Snij de rammenas in fijne schijfjes. Snij de rest van de rodekool fijn en meng met de spinazie en de rammenas. Meng 4 eetl. olijfolie met de jus van de rodekool en besprenkel hiermee de salade.
Afwerking

Beleg een krokantje met een plakje champignonpaté en de rodekool. Bestrooi met 2 eetl. hennepzaadjes en serveer met de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kcal
Vetten 49 g
Verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 41.9 g
Suikers 25.8 g
Vezels 15.9 g
Eiwitten 21.8 g
Zout 0.9 g