Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Krokante kaasburger met geroosterde krieltjes en Romeinse sla

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vegetarische kaasburgers (versmarkt) 4
  • Romeinse slaharten 4
  • kerstomaten 300 g
  • basilicum 1 plantjes
  • rozemarijn (vers) 2 takjes
  • tijm (vers) 5 takjes
  • krielaardappelen 500 g
  • parmezaan 100 g
  • olijfolie 7 eetl.
  • balsamicoazijn 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2.
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en hak fijn. Meng onder 3 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn.
  3. Snij de kerstomaten en de Romeinse slaharten in 2.
  4. Rasp de parmezaan grof.
  5. Scheur de blaadjes basilicum in stukken.
Bereiding (15 min. + 35 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook intussen de krielaardappelen ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en doe in een ovenschaal.
  3. Voeg de kerstomaten toe en plet lichtjes met een pureestamper. Overgiet met de kruidige olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 20 à 25 min. in de oven.
  4. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de Romeinse slaharten mooi bruin aan alle kanten.
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de kaasburgers mooi bruin aan beide kanten.
  6. Haal de aardappelen en de tomaten uit de oven en bestrooi met het basilicum. Bestrooi de Romeinse slaharten met de parmezaanschilfers.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 665 kcal
Vetten 40.1 g
Verzadigde vetzuren 12.4 g
Koolhydraten 51.4 g
Suikers 9.6 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 22 g
Zout 2.6 g