
Krokante kaasburger met geroosterde krieltjes en Romeinse sla
Ingrediënten
- vegetarische kaasburgers (versmarkt) 4
- Romeinse slaharten 4
- kerstomaten 300 g
- basilicum 1 plantjes
- rozemarijn (vers) 2 takjes
- tijm (vers) 5 takjes
- krielaardappelen 500 g
- parmezaan 100 g
- olijfolie 7 eetl.
- balsamicoazijn 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en hak fijn. Meng onder 3 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn.
- Snij de kerstomaten en de Romeinse slaharten in 2.
- Rasp de parmezaan grof.
- Scheur de blaadjes basilicum in stukken.
Bereiding (15 min. + 35 min.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook intussen de krielaardappelen ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en doe in een ovenschaal.
- Voeg de kerstomaten toe en plet lichtjes met een pureestamper. Overgiet met de kruidige olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 20 à 25 min. in de oven.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de Romeinse slaharten mooi bruin aan alle kanten.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de kaasburgers mooi bruin aan beide kanten.
- Haal de aardappelen en de tomaten uit de oven en bestrooi met het basilicum. Bestrooi de Romeinse slaharten met de parmezaanschilfers.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
665 kcal
Vetten
40.1 g
Verzadigde vetzuren
12.4 g
Koolhydraten
51.4 g
Suikers
9.6 g
Vezels
4.6 g
Eiwitten
22 g
Zout
2.6 g