Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kotelet met puree en gegratineerd suikerbrood

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gebraad van koteletten (± 1,5 cm dik) 4 sneden
  • suikerbroden (groenlof) 1
  • zachtkokende aardappelen 600 g
  • uien 1
  • plantaardig alternatief voor room 3.5 dl
  • geraspte kaas voor gratin 100 g
  • boter 1 eetl.
  • graanmosterd 1 eetl.
  • bloem 1 eetl.
  • olijfolie 5 eetl.
  • tijm 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  2. Snij de ui in heel dunne slierten.
  3. Snipper het suikerbrood grof.
  4. Meng 2,5 dl van het roomalternatief met de mosterd en de tijm.
  5. Kruid de koteletten aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bebloem lichtjes aan beide kanten.
Bereiding (15 min. + 35 min.)
  1. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof het suikerbrood 10 à 12 min. gaar. Doe in een ovenschaal en meng er het mosterdsausje onder. Bestrooi met de kaas en zet enkele minuten onder de ovengrill.
  3. Verhit in dezelfde pan 2 eetl. olijfolie en bak de koteletten 6 à 8 min. aan beide kanten.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui heel zacht.
  5. Pureer de aardappelen en meng er de ui, de rest van het roomalternatief en de boter onder. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Vetten 42.9 g
Verzadigde vetzuren 13.8 g
Koolhydraten 32.5 g
Suikers 4 g
Vezels 5.5 g
Eiwitten 36.5 g
Zout 1.7 g