Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Koolrabirolletjes met gemarineerde appelstaafjes

Aperitiefhapje Minder dan 45 min. 16 stuks

Ingrediënten

  • koolrabi's 2
  • rammenassen (of daikon) 1
  • appelen 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • rijststroop 1 eetl.
  • rijstazijn 3 eetl.
  • mirin (zoete rijstwijn) 3 eetl.
  • grof zeezout 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de koolrabi’s en snij horizontaal in heel dunne, grote schijfjes met een mandoline. Hou 32 schijfjes opzij, snij de rest in fijne staafjes.
  2. Schil de rammenas en snij in fijne staafjes.
  3. Wrijf de ongeschilde appel goed schoon onder koud water en snij in fijne staafjes.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
  1. Meng de rijstazijn met de mirin en de rijststroop. Kruid met zeezout.
  2. Meng de staafjes koolrabi met de rammenas en de appel. Roer er 3/4 van de marinade onder en laat 10 min. trekken. Laat intussen de schijfjes koolrabi weken in de rest van de marinade.
  3. Verdeel de helft van de gemarineerde groentestaafjes over 16 koolrabischijfjes en rol op. Prik vast met een cocktailprikker.
  4. Verdeel de rest van de groentestaafjes over de rest van de koolrabischijfjes. Zorg dat je maar de helft van het schijfje bedekt en vouw het dan dicht tot je een halvemaantje krijgt. Maak in het schijfje koolrabi 2 gaatjes met een cocktailprikker. Steek er een takje peterselie door, zodat het halvemaantje dicht blijft.
Afwerking

Leg op elk bord een rolletje en een halvemaantje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 22 kcal
Vetten 0 g
Verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 4.3 g
Suikers 2.3 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 0.7 g
Zout 0 g
Tip

Je kan dit hapje ook serveren als voorgerecht. Leg dan op elk bord 4 rolletjes en 4 halvemaantjes.