Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kokoscrumble met tropisch fruit

Dessert minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bananen 3
  • kiwi's 3
  • mango's 1
  • limoenen 1
  • gember 2 cm
  • koude boter 100 g
  • havermeel 100 g
  • palmsuiker 100 g
  • gemalen kokosnoot 100 g
  • gemalen kardemom 0.5 koffiel.
  • karwijzaad 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de bananen in plakjes.
  2. Snij de kiwi’s in stukjes.
  3. Schil de mango en snij het vruchtvlees in grove stukken.
  4. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen.
  5. Rasp de gember.
  6. Meng het fruit met de gember, de limoenzeste en het sap, de kardemom en de karwijzaadjes. Laat even trekken.
Bereiding (30 min. + 20 à 30 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de koude boter in stukjes en meng met het havermeel, de kokosnoot en de palmsuiker. Wrijf tussen je vingers tot een kruimelig deeg.
  3. Schep de fruitmengeling in een ovenschaal en verdeel er het kruimelige deeg over.
  4. Zet 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot de crumble bovenaan goudbruin is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 697 kcal
Vetten 38.5 g
Koolhydraten 74.8 g
Eiwitten 7.2 g