Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Knolselder-appelslaatje

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • knolselders 0.5
  • appelen 1
  • citroenen 0.5
  • platte peterselie 1 plantjes
  • yoghurt natuur 1 eetl.
  • mayonaise 2 eetl.
  • mosterd 1 koffiel.
  • karwijzaad 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Schil de knolselder en rasp fijn.
  2. Snij de ongeschilde appel in hele dunne staafjes. Meng onder de knolselder en pers er de halve citroen over uit.
  3. Hak de peterselieblaadjes grof en de hazelnoten fijn.
  4. Plet het karwijzaad met de bolle kant van een lepel of in een vijzel.
Bereiding (20 min. + 5 min.)
  1. Meng de mayonaise met de mosterd en de yoghurt. Meng samen met het karwijzaad onder de knolselder-appelsalade. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Werk af met de peterselie en de hazelnoten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 165 kcal
Vetten 11.9 g
Verzadigde vetzuren 1.4 g
Koolhydraten 9.3 g
Suikers 4.3 g
Vezels 4.3 g
Eiwitten 2.8 g
Zout 0.4 g