
Knolselder-appelslaatje
Ingrediënten
- knolselders 0.5
- appelen 1
- citroenen 0.5
- platte peterselie 1 plantjes
- yoghurt natuur 1 eetl.
- mayonaise 2 eetl.
- mosterd 1 koffiel.
- karwijzaad 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Schil de knolselder en rasp fijn.
- Snij de ongeschilde appel in hele dunne staafjes. Meng onder de knolselder en pers er de halve citroen over uit.
- Hak de peterselieblaadjes grof en de hazelnoten fijn.
- Plet het karwijzaad met de bolle kant van een lepel of in een vijzel.
Bereiding (20 min. + 5 min.)
- Meng de mayonaise met de mosterd en de yoghurt. Meng samen met het karwijzaad onder de knolselder-appelsalade. Kruid met zwarte peper en zout.
- Werk af met de peterselie en de hazelnoten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
165 kcal
Vetten
11.9 g
Verzadigde vetzuren
1.4 g
Koolhydraten
9.3 g
Suikers
4.3 g
Vezels
4.3 g
Eiwitten
2.8 g
Zout
0.4 g