Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kleurrijke groentepizza met brie

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • graffiti-aubergines 2
  • rode paprika's 2
  • basilicum 0.5 plantjes
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • brie 150 g
  • pizzabodems 2
  • groene pesto 130 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • oregano 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukken.
  3. Snij de aubergines in blokjes van zo’n 2 cm.
  4. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
  5. Doe de groenten in een ovenschaal.
  6. Bestrooi met de oregano, de rozemarijn, zwarte peper en zout. Meng er de olijfolie onder en zet zo’n 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten mooi geroosterd zijn.
  7. Scheur ondertussen de blaadjes basilicum en snij de brie in plakjes.
Bereiding (30 min. + 20 min.)
  1. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 °C.
  2. Besmeer de pizzabodems met de groene pesto tot op 1 cm van de rand. Verdeel er de gegrilde groenten en de plakjes brie over.
  3. Zet zo’n 15 min. in de voorverwarmde oven tot de brie mooi gesmolten is.
Afwerking

Bestrooi met het basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vetten 28.7 g
Verzadigde vetzuren 9.2 g
Koolhydraten 41.5 g
Suikers 6.8 g
Vezels 7.6 g
Eiwitten 19.5 g
Zout 3.2 g