
Kleurrijke groentepizza met brie
Ingrediënten
- graffiti-aubergines 2
- rode paprika's 2
- basilicum 0.5 plantjes
- rozemarijn (vers) 1 takjes
- brie 150 g
- pizzabodems 2
- groene pesto 130 g
- olijfolie 2 eetl.
- oregano 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukken.
- Snij de aubergines in blokjes van zo’n 2 cm.
- Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
- Doe de groenten in een ovenschaal.
- Bestrooi met de oregano, de rozemarijn, zwarte peper en zout. Meng er de olijfolie onder en zet zo’n 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten mooi geroosterd zijn.
- Scheur ondertussen de blaadjes basilicum en snij de brie in plakjes.
Bereiding (30 min. + 20 min.)
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 °C.
- Besmeer de pizzabodems met de groene pesto tot op 1 cm van de rand. Verdeel er de gegrilde groenten en de plakjes brie over.
- Zet zo’n 15 min. in de voorverwarmde oven tot de brie mooi gesmolten is.
Afwerking
Bestrooi met het basilicum.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
518 kcal
Vetten
28.7 g
Verzadigde vetzuren
9.2 g
Koolhydraten
41.5 g
Suikers
6.8 g
Vezels
7.6 g
Eiwitten
19.5 g
Zout
3.2 g