
Kippenvleugeltjes met geroosterde knolselder en kruidige freekeh
Ingrediënten
- kippenvleugels 8
- knolselders 1
- citroenen 2
- bieslook 1 plantjes
- platte peterselie 1 plantjes
- koriander 1 plantjes
- gebroken freekeh 250 g
- geroosterde hazelnoten 3 eetl.
- olijfolie 6 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Schil de knolselder en snij in staafjes van ± 4 cm lang en 1 cm dik.
- Snipper de verse kruiden fijn.
- Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers ze.
- Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (20 min. + 35 min.)
- Bedek de bodem van een ovenschaal met de knolselder en kruid met zwarte peper en zout. Giet er 2 eetl. olijfolie bij en meng goed onder elkaar.
- Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven tot de knolselder goudbruin en gaar is.
- Kruid de kippenvleugels aan alle kanten met zwarte peper en zout.
- Verhit 2 eetl olijfolie in een pan en bak de kip goudbruin op een hoog vuur. Zet het vuur dan lager, zet een deksel op de pan en laat 20 à 25 min. verder garen.
- Kook intussen de gebroken freekeh in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Meng er het citroensap, de zeste, de verse kruiden, de hazelnoten en 2 eetl. olijfolie onder. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking
Serveer de kippenvleugeltjes met de geroosterde knolselder en de kruidige freekeh.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
625 kcal
Vetten
28.9 g
Verzadigde vetzuren
4.8 g
Koolhydraten
50.9 g
Suikers
2.8 g
Vezels
16.3 g
Eiwitten
31.5 g
Zout
0.5 g
Tip
Liever veggie? Je kan de knolselder en de kruidige freekeh ook perfect eten met een gebakken groenteburger of een seitansteak.