Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kippenvleugeltjes met geroosterde knolselder en kruidige freekeh

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenvleugels 8
  • knolselders 1
  • citroenen 2
  • bieslook 1 plantjes
  • platte peterselie 1 plantjes
  • koriander 1 plantjes
  • gebroken freekeh 250 g
  • geroosterde hazelnoten 3 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de knolselder en snij in staafjes van ± 4 cm lang en 1 cm dik.
  2. Snipper de verse kruiden fijn.
  3. Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers ze.
  4. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (20 min. + 35 min.)
  1. Bedek de bodem van een ovenschaal met de knolselder en kruid met zwarte peper en zout. Giet er 2 eetl. olijfolie bij en meng goed onder elkaar.
  2. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven tot de knolselder goudbruin en gaar is.
  3. Kruid de kippenvleugels aan alle kanten met zwarte peper en zout.
  4. Verhit 2 eetl olijfolie in een pan en bak de kip goudbruin op een hoog vuur. Zet het vuur dan lager, zet een deksel op de pan en laat 20 à 25 min. verder garen.
  5. Kook intussen de gebroken freekeh in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  6. Meng er het citroensap, de zeste, de verse kruiden, de hazelnoten en 2 eetl. olijfolie onder. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking

Serveer de kippenvleugeltjes met de geroosterde knolselder en de kruidige freekeh.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vetten 28.9 g
Verzadigde vetzuren 4.8 g
Koolhydraten 50.9 g
Suikers 2.8 g
Vezels 16.3 g
Eiwitten 31.5 g
Zout 0.5 g
Tip

Liever veggie? Je kan de knolselder en de kruidige freekeh ook perfect eten met een gebakken groenteburger of een seitansteak.