Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kip uit de oven met groene linzen en fris slaatje

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenbouten 4
  • tomaten 8
  • rucola 200 g
  • sjalotten 2
  • geroosterde hazelnoten 3 eetl.
  • droge groene linzen 240 g
  • vloeibare honing 2 koffiel.
  • groentebouillon (1,5 blokje opgelost in 8 dl heet water) 8 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • appelazijn 2 eetl.
  • mosterd 2 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 4 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de sjalotten fijn en hak de geroosterde hazelnoten grof.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (10 min. + 30 min.)
  1. Leg de kippenbouten in een ovenschaal, kruid goed met zwarte peper en zout. Bedruppel met 1 eetl. olijfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Doe ook in een ovenschaal. Kruid met de tijm en een beetje zwarte peper en zout en zet ± 20 min. bij de kippenbouten in de oven.
  3. Spoel de linzen onder koud water en kook 15 à 18 min. gaar in de bouillon.
  4. Meng dan de azijn met 3 eetl. olijfolie, de honing, de mosterd, de sjalotten en hazelnoten tot een dressing. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
  5. Voeg de dressing toe aan de tomaten en schep goed om.
Afwerking

Verdeel de rucola over vier borden, leg hierop de linzen met tomaten en leg er een kippenbout naast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 736 kcal
Vetten 37.2 g
Verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 42.5 g
Suikers 14.1 g
Vezels 16.8 g
Eiwitten 49.9 g
Zout 2.5 g