Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kip à l’orange met pastinaakpuree en witloof-veldslaatje

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • braadkippen (beenhouwerij) 1
  • pastinaken 3
  • stronken witloof 2
  • veldsla 150 g
  • sinaasappelen 2
  • verse tijm 6 takjes
  • rozemarijn (vers) 2 takjes
  • zachtkokende aardappelen 400 g
  • knoflook 1 bollen
  • boter 1 eetl.
  • honing 2 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de bol knoflook middendoor.
  2. Snij één sinaasappel in dunne schijfjes en pers de andere. Meng het sap onder de honing.
  3. Schil de pastinaken en de aardappelen en snij in grove stukken.
Bereiding (15 min. +1 u. 10 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Leg de braadkip in een ovenschaal en kruid goed met zwarte peper en zout.
  3. Voeg het knoflook, de verse kruiden en de schijfjes sinaasappel toe. Bedruppel met 2 eetl. olijfolie.
  4. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Kook intussen de pastinaak en de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met de boter tot een romige puree. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Haal de kip uit de oven en overgiet met het honingsinaasappelsap. Bak nog 10 à 12 min. (bedek eventueel met wat folie zodat de kip niet aanbrandt).
  7. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in dunne reepjes. Meng onder de veldsla.
  8. Meng 2 eetl. olijfolie onder de balsamicoazijn en meng onder het slaatje.
Afwerking

Haal de kip uit de oven en verdeel in stukken. Serveer met de pastinaakpuree en het slaatje met veldsla en witloof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 639 kcal
Vetten 28 g
Verzadigde vetzuren 8.9 g
Koolhydraten 44.9 g
Suikers 21.8 g
Vezels 8 g
Eiwitten 47.7 g
Zout 1.2 g