Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kalkoenenstoofpotje met raapjes, salie en quinoa

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalkoenstoofvlees 600 g
  • raapjes 3
  • wortelen 5
  • platte peterselie 1 plantjes
  • salie 2 takjes
  • uien 2
  • gedroogd eekhoorntjesbrood 1 eetl.
  • quinoa 250 g
  • tomatenpuree 2 eetl.
  • bloem 1 eetl.
  • groentebouillon 6 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Laat het eekhoorntjesbrood 10 min. zwellen in heet water. Giet door een zeef en vang het vocht op. Knijp de champignons uit en hak fijn.
  2. Rits de blaadjes van de takjes salie.
  3. Snij de rapen in partjes en de wortelen in blokjes.
  4. Snipper de uien fijn.
  5. Hak de blaadjes platte peterselie grof en de steeltjes fijn.
Bereiding (15 min. + 45 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de salie krokant. Haal uit de pot en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Kruid het vlees aan alle kanten met zwarte peper en zout. Bak in dezelfde kookpot aan alle kanten mooi bruin (nog niet gaar). Haal uit de pot.
  3. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en stoof de uien en de peterseliesteeltjes glazig.
  4. Voeg het vlees opnieuw toe samen met de rapen en de blokjes wortel. Meng goed. Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken.
  5. Bestrooi met de bloem en overgiet met 3 dl groentebouillon. Voeg het eekhoorntjesbrood en het vocht toe. Laat ± 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook 16 à 18 min. gaar samen met het laurierblaadje in 3 dl groentebouillon. Verwijder het laurierblad.
  7. Bestrooi het stoofpotje met de peterselieblaadjes en de salie en serveer met de quinoa.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kcal
Vetten 18.9 g
Verzadigde vetzuren 3.6 g
Koolhydraten 38.7 g
Suikers 11.3 g
Vezels 10.1 g
Eiwitten 39.5 g
Zout 3 g
Tip

Lekker met een pittig slaatje van witloof en veldsla.