
Kalkoenenbrochette met geroosterde bloemkoolsalade
Ingrediënten
- kalkoenbrochettes 4
- bloemkolen 2
- koriander 1 plantjes
- pompoenpitten 3 eetl.
- donkere rozijnen 4 eetl.
- ahornsiroop 1 eetl.
- olijfolie 6 eetl.
- appelazijn 1 eetl.
- gerookt zoet paprikapoeder 1 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de bloemkolen in roosjes.
- Leg de bloemkool op de bodem van een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met het paprikapoeder, zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar.
- Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven tot de bloemkool geroosterd en gaar is. Laat afkoelen.
- Meng intussen 4 eetl. olijfolie met de appelazijn en de ahornsiroop. Kruid met zwarte peper en zout.
- Hak de korianderblaadjes grof.
- Rooster de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding (50 min.)
- Giet de dressing over de bloemkoolroosjes. Voeg de koriander, de rozijnen en de pompoenpitten toe en meng goed onder elkaar.
- Grill de kalkoenenbrochettes 4 à 5 min. aan elke kant goudbruin en gaar op een hete barbecue.
Afwerking
Serveer de brochettes met het bloemkoolslaatje. Geef er een stukje stokbrood of een gepofte aardappel bij.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
484 kcal
Vetten
27.6 g
Verzadigde vetzuren
5.5 g
Koolhydraten
19.6 g
Suikers
18.2 g
Vezels
8 g
Eiwitten
35.4 g
Zout
1.1 g
Tip
Slecht weer?
Bak de brochettes 10 à 12 min. in een pan.