Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Juliennes preisoep

Voorgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • preien 3
  • uien 1
  • gerookte tempé 0.5 rollen
  • kruidenkaas 200 g
  • groentebouillon 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • shoyu (sojasaus) (of 2 eetl.) 1 eetl.
  • oregano 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de preien in halve ringen.
  2. Snij de ui in plakjes en de tempé in blokjes.
Bereiding (5 min. + 40 min.)
  1. Stoof de groenten in olijfolie. Kruid met peper, zout en oregano.
  2. Laat de tempé even meebakken. Voeg 2,5 L water en bouillon toe, laat goed doorkoken tot de prei gaar is.
  3. Haal de soep van het vuur. Roer er na 15 min. kruidenkaas door en werk af met shoyu, peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 211 kcal
Vetten 14.9 g
Verzadigde vetzuren 8.2 g
Koolhydraten 7.6 g
Suikers 6.3 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 9.2 g
Zout 2 g
Tip

Ook lekker met tempé bacon.
Intensere smaak? Gebruik meer bouillon (maar temper je zoutvat!).