
Wintertaboulé met veldsla, appel, cranberry en citroen
Ingrediënten
- quinoa 150 g
- gedroogde veenbessen 50 g
- appelen 2
- citroenen 1
- rode uien 0.5
- veldsla 250 g
- knolselders 0.5
- ras el hanout
- zout
- koolzaadolie 2 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de appelen in blokjes.
- Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers.
- Snipper de halve rode ui en de veldsla fijn.
- Snij de halve knolselder in fijne blokjes.
Bereiding (10 min. + 35 min.)
- Spoel de quinoa in een vergiet.
- Kook daarna zachtjes 10 à 12 min. in lichtgezouten water (volumeverhouding 1 op 1).
- Zet het vuur uit, doe het deksel op de pan en laat rusten.
- Was de veldsla en hak fijn.
- Hak de cranberrybessen en halve rode ui fijn.
- Schil de appelen en hak in blokjes.
- Pers een citroen en rasp wat zeste.
- Schil de knolselder en hak in blokjes.
- Bak de knolselderblokjes kort aan (zo blijven ze beetgaar) in enkele eetlepels koolzaadolie.
- Kruid ze met zout en ras el hanout en laat afkoelen.
- Meng de quinoa met de zeste, groenten en fruit. Proef en kruid af.
- Voeg eventueel nog wat citroensap en koolzaadolie toe en serveer.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
322 kcal
Vetten
7.8 g
Verzadigde vetzuren
1.1 g
Koolhydraten
48.6 g
Suikers
17.2 g
Vezels
9.5 g
Eiwitten
9.5 g
Zout
0.2 g