
Homemade glühwein
Ingrediënten
- rode wijn (naar keuze) 75 cl
- citroenen 1
- sinaasappelen 2
- lichte rietsuiker 2 eetl.
- kardemompeultjes 3
- kaneelstokjes 1
- steranijs 1
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de citroen in heel dunne schijfjes.
- Plet de kardemompeultjes lichtjes met de platte kant van een groot mes.
- Snij de schil van de sinaasappels in dunne reepjes.
Bereiding (10 min. + 20 min.)
- Warm de wijn langzaam op in een kookpot en voeg het kaneelstokje, de kardemom, de steranijs, de citroenschijfjes, de sinaasappelzeste en de rietsuiker toe. Roer goed tot de suiker gesmolten is.
- Laat 10 à 15 min. trekken op een heel zacht vuur.
- Giet de drank door een zeef. Hou de citroenschijfjes en de sinaasappelzeste opzij voor de afwerking.
Afwerking
Giet de glühwein in 5 mooie glazen en werk af met een schijfje citroen en wat sinaasappelzeste.
Voedingswaarden