Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Hertenkalfsragout met geroosterde spruitjes

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hertenkalfragoûts 700 g
  • spruiten 600 g
  • wortelen 2
  • citroenen 1
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • bloem 2 eetl.
  • ahornsiroop 1 eetl.
  • rode wijn 2 dl
  • runderfond (bokaal) 240 ml
  • olijfolie 5 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de uien en het knoflook fijn.
  2. Snij de spruitjes in 2 en de wortelen in blokjes van 2 cm.
  3. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers uit. Je hebt 1 eetl. sap nodig.
Bereiding (15 min. + 2 u. 15 min.)
  1. Kruid de stukken vlees aan alle kanten met zwarte peper en zout.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Haal uit de stoofpot.
  3. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de stoofpot en stoof de uien en het kno? ook 10 min. op een zacht vuur.
  4. Voeg het vlees en de wortelblokjes toe en laat even al roerend bakken. Bestrooi met bloem en meng even.
  5. Overgiet met de fond en de rode wijn. Voeg het laurierblaadje toe en breng aan de kook. Dek af en laat minimum 1 u. 30 min. sudderen op een zacht vuur.
  6. Verwarm na 1 u. de oven voor op 190 °C.
  7. Leg de spruiten in een ovenschaal en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Meng er het citroensap en de zeste onder. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot de spruitjes gaar zijn. Meng er 10 min. voor het einde de ahornsiroop onder.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vetten 19.8 g
Verzadigde vetzuren 4.8 g
Koolhydraten 27.4 g
Suikers 12.2 g
Vezels 8.5 g
Eiwitten 35.2 g
Zout 3.3 g
Tip

Serveer met aardappelpuree of gekookte aardappelen.