Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Heldere groentesoep met varkensreepjes en aardpeer

Vlees Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • varkensmignonettes 2
  • aardperen 400 g
  • preien 1
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • microgroenten spicy mix 45 g
  • knoflook 2 tenen
  • groentebouillon 1 L
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de varkensmignonettes in dunne reepjes.
  2. Hak de lente-uitjes grof.
  3. Wrijf de ongeschilde aardperen goed schoon onder koud water en snij in plakjes van 1/2 cm dik.
  4. Pers de teentjes knoflook.
  5. Snij het preiwit en een stuk van het groen in reepjes.
Bereiding (40 min)
  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de varkensreepjes kort aan, haal uit de kookpot.
  2. Voeg de helft van de lente-ui, de prei en het knoflook toe en laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur.
  3. Voeg de aardperen toe en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. afgedekt sudderen.
  4. Voeg 5 min. voor het einde van de gaartijd de rest van de lente-ui en de varkensreepjes toe. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking

Schep de soep in diepe kommen en werk af met de microgroenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vetten 9.4 g
Verzadigde vetzuren 2.5 g
Koolhydraten 17.6 g
Suikers 4.5 g
Vezels 6 g
Eiwitten 23.5 g
Zout 2.9 g
Tip

Serveer met brood