
Havermout met sinaasappel en vijgen
Ingrediënten
- sinaasappelen 1
- melk (naar keuze) 6 dl
- havermout 200 g
- gedroogde vijgen 4
- gevriesdroogde blauwe bessen 2 eetl.
- lijnzaad (met gemalen noten) 2 eetl.
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers dan uit.
- Snij de gedroogde vijgen in reepjes.
Bereiding (5 min. + 15 min.)
- Breng de melk aan de kook en voeg de havermout en een snuifje zout toe.
- Laat al roerend ± 10 min. sudderen op een heel zacht vuur. Voeg op het einde het sinaasappelsap toe.
- Verdeel over vier kommetjes. Bestrooi met de vijgen, de blauwe bessen, het lijnzaad met noten en de sinaasappelzeste.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
321 kcal
Vetten
6.9 g
Verzadigde vetzuren
2.2 g
Koolhydraten
46.8 g
Suikers
18.6 g
Vezels
9.2 g
Eiwitten
13.6 g
Zout
0.3 g