Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Havermout met sinaasappel en vijgen

Ontbijt minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • sinaasappelen 1
  • melk (naar keuze) 6 dl
  • havermout 200 g
  • gedroogde vijgen 4
  • gevriesdroogde blauwe bessen 2 eetl.
  • lijnzaad (met gemalen noten) 2 eetl.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers dan uit.
  2. Snij de gedroogde vijgen in reepjes.
Bereiding (5 min. + 15 min.)
  1. Breng de melk aan de kook en voeg de havermout en een snuifje zout toe.
  2. Laat al roerend ± 10 min. sudderen op een heel zacht vuur. Voeg op het einde het sinaasappelsap toe.
  3. Verdeel over vier kommetjes. Bestrooi met de vijgen, de blauwe bessen, het lijnzaad met noten en de sinaasappelzeste.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 321 kcal
Vetten 6.9 g
Verzadigde vetzuren 2.2 g
Koolhydraten 46.8 g
Suikers 18.6 g
Vezels 9.2 g
Eiwitten 13.6 g
Zout 0.3 g