Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Havercrumble met peer, appel en hangop van geitenyoghurt

Dessert minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • peren 6
  • appelen 20
  • citroenen (enkel het sap) 1
  • geitenmelkyoghurt 700 g
  • Voor de crumble:
  • havervlokken 125 g
  • gezouten boter 125 g
  • kokosbloesemsuiker 125 g
  • speltbloem 125 g
  • amandelmeel 125 g
  • gedroogd fruit (frambozen, aardbeien of andere rode vruchten) 50 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Maal de gemalen vruchten tot poeder.
Bereiding (5 min. + 40 min. + uitlekken)
  1. Voor de hangop: Neem een schone neteldoek/kaasdoek en schik deze in een zeef boven een kom.
  2. Giet daarin de yoghurt, laat deze enkele uren langzaam uitlekken en bewaar de wei.
  3. Zodra de yoghurt de gewenste consistentie heeft, schep je hem in een potje. Bewaar tot je de crumble serveert.
  4. Voor de crumble: Was en schil de appelen en peren, verwijder klokhuizen en snij in blokjes.
  5. Pers de citroen, meng het sap met de fruitblokjes en schik in een ovenschaal.
  6. Kneed de crumble-ingrediënten (behalve het poeder van rode vruchten) tot een kruimige massa en zet in de koelkast.
  7. Dek het fruit af met de kruimige massa.
  8. Bak in een voorverwarmde oven van 165 °C gedurende 25 min. mooi bruin.
  9. Serveer onmiddellijk met de hangop en garneer met het poeder van rode vruchten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1083 kcal
Vetten 52.7 g
Verzadigde vetzuren 22.9 g
Koolhydraten 124.2 g
Suikers 65.1 g
Vezels 11.8 g
Eiwitten 22.4 g
Zout 0.5 g