Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Hartige pannenkoekjes met groene asperges en korianderpesto

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • groene asperges 1 bussels
  • koriander 1 plantjes
  • melk 5 dl
  • eieren 3
  • geitenkaas (met kruiden) 110 g
  • pecorino (blok) 100 g
  • boter 1 koffiel.
  • pompoenpitten 2 eetl.
  • tarwebloem 250 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Rasp de pecorino.
  2. Kluts de eieren en meng onder de melk en de bloem tot je een glad beslag hebt.
  3. Mix de pecorino met de pompoenpitten, de korianderblaadjes en 3 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde.
  5. Verkruimel de geitenkaas.
Bereiding (15 min + 20 min)
  1. Kook de asperges onafgedekt 5 à 8 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
  2. Smelt intussen de boter in een grote pan of pannenkoekenpan en bak 8 dunne pannenkoeken.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en gril de asperges zodat ze mooie streepjes krijgen.
  4. Leg telkens 2 pannenkoeken op een bord. Verdeel hierover de gegrilde asperges en lepel er wat pesto over. Bestrooi met de geitenkaas.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 634 kcal
Vetten 32.9 g
Verzadigde vetzuren 12.6 g
Koolhydraten 55.3 g
Suikers 9 g
Vezels 1.6 g
Eiwitten 28.7 g
Zout 1.5 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294