Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Hartige cake met prei, pompoen en pancetta

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • pancetta 3 sneetjes
  • preien 2
  • butternutpompoenen 0.33
  • bieslook 0.5 plantjes
  • ricotta 75 g
  • parmezaan 75 g
  • melk 50 ml
  • eieren 3
  • pompoenkaas 1 sneden
  • speltbloem 225 g
  • olijfolie 100 ml
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snij de prei in halvemaantjes en de butternut in kleine blokjes. Doe in een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout. Meng goed en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Kluts intussen de eieren.
  4. Snij de pompoenkaas in kleine blokjes.
  5. Snipper het bieslook fijn.
  6. Rasp de parmezaan.
Bereiding (30 min + 10 min + 50 min in de oven)
  1. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 °C.
  2. Meng de eieren met 100 ml olijfolie, de melk, de ricotta, de parmezaan, het bieslook en de blokjes pompoenkaas.
  3. Meng onder de speltbloem en schep er de geroosterde groenten onder.
  4. Giet het beslag in een cakevorm met bakpapier. Beleg met de sneetjes pancetta.
  5. Zet ± 50 min. in de oven. Haal eruit, laat lichtjes afkoelen en snij in plakjes.
Afwerking

Serveer met een frisse groene gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vetten 41.2 g
Verzadigde vetzuren 11.8 g
Koolhydraten 42.5 g
Suikers 3.8 g
Vezels 4 g
Eiwitten 27.3 g
Zout 2 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294