Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Hamrolletjes met quinoa en prei

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • beenham 8 sneetjes
  • preien 8
  • sjalotten 2
  • melk 3 dl
  • geraspte kaas 200 g
  • boter 1 eetl.
  • quinoa 250 g
  • geroosterde hazelnoten 3 eetl.
  • bloem 2 eetl.
  • groentebouillon (1 blokje of 1 koffiel poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • olijfolie 1 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij het groen van de prei. Snij het preiwit in de lengte in 2.
  2. Spoel de quinoa onder koud water.
  3. Snipper de sjalotten fijn.
  4. Hak de hazelnoten fijn.
  5. Meng de noten en de tijm onder de helft van de geraspte kaas.
Bereiding (10 min. + 40 min.)
  1. Kook het preiwit 6 à 8 min. in 2 dl lichtgezouten water. Schep uit de kookpot en laat uitlekken. Hou het kookvocht opzij voor de saus.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten en het laurierblaadje enkele minuten.
  3. Voeg de quinoa toe en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 à 18 min. op een zacht vuur sudderen.
  4. Voeg ondertussen de boter en de bloem toe aan het kookvocht van de prei en breng al roerend aan de kook. Voeg de melk toe en laat al roerend op een zacht vuur enkele minuten sudderen. Haal van het vuur en voeg de rest van de kaas toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Verdeel de quinoa over een ovenschaal. Rol de prei in de sneetjes beenham en schik ze op de quinoa. Overgiet met de kaassaus en bestrooi met de notenmengeling. Zet enkele minuten onder de ovengrill tot de bovenkant goudbruin is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 802 kcal
Vetten 37.4 g
Verzadigde vetzuren 17.2 g
Koolhydraten 62.1 g
Suikers 21.7 g
Vezels 14 g
Eiwitten 50.8 g
Zout 3.8 g