Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vruchtgroenten

Aubergine, paprika, courgette en komkommer mogen niet ontbreken op je zomermenu. Met hun mooie kleuren en volle smaak waan je je zo in het zuiden.

Vruchtgroenten kopen en bewaren

Kies voor mooi blinkende aubergines die hard aanvoelen. Bij courgettes let je dan weer het beste op het snijvlak: bruin betekent dat de courgette al lang geleden geoogst werd. Je kan ze ook even testen door op de uiteinden te duwen. Geven ze niet mee, dan zijn ze vers. Vruchtgroenten houden niet van de kou, bewaar ze dus liever in je kelder of garage in plaats van in de koelkast.

Tips voor vruchtgroenten

  • Leg halve paprika's op een bakplaat met de snijkant naar beneden. Zet 10 à 20 min. onder de ovengrill tot het vel zwart geblakerd is. Bedek met een keukenhanddoek en laat afkoelen. Pel ze en snij in reepjes. Ideaal in een slaatje bij gegrilde kip of vis.
  • Aubergines hoef je niet te schillen, de schil geeft een subtiele, bittere smaak. Snij de aubergines in plakjes van 1/2 cm dik. Bedruppel met wat olijfolie en balsamicoazijn. Kruid met zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar en gril ze mooi goudbruin.
  • Courgettes vind je in alle maten, in het geel of in het groen. De kleintjes kan je stoven, grillen of rauw gebruiken. Hoe groter de courgettes, hoe groter de pitjes en hoe minder geconcentreerd de smaak. Lekker gestoofd of in een soep.
  • Bestrooi stukjes komkommer met wat zout en laat uitlekken. Zo wordt de dressing niet te waterig. Je kan komkommerschijfjes ook opleggen. Bedruppel ze met een beetje rijstazijn en bestrooi lichtjes met zout. Een origineel bijgerechtje bij gebakken vis.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294