Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Groentecurry met gebakken paneer

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • aubergines 1
  • wortelen 1
  • romanesco's 0.5
  • koriander (vers) 1 plantjes
  • rode pepertjes 1
  • gember 2 cm
  • sjalotten 2
  • knoflook 1 teentjes
  • paneer (Indische kaas, blok) 200 g
  • basmatirijst 250 g
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • kaneel 1 koffiel.
  • gemalen kardemom 1 koffiel.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • gemalen koriander 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de aubergine, de wortel en de paneer in blokjes van ± 1,5 cm.
  2. Verdeel de romanesco in roosjes.
  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
  4. Rasp de gember.
  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of hou ze erin als je graag pikant eet) en snipper fijn.
  6. Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn.
Bereiding (45 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de sjalotten, het knoflook, de gember, de koriandersteeltjes, het pepertje en de gedroogde kruiden 5 min.
  2. Voeg de aubergine, de wortel en de romanesco toe en meng goed.
  3. Voeg de tomatenstukjes toe en breng aan de kook. Laat ± 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Kook ondertussen de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de blokjes paneer 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking

Serveer de curryschotel met de rijst en de krokant gebakken paneer. Werk af met de korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kcal
Vetten 21.7 g
Verzadigde vetzuren 8.6 g
Koolhydraten 61.4 g
Suikers 10.6 g
Vezels 5.6 g
Eiwitten 21.2 g
Zout 0.9 g