Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Glutenvrije pannenkoeken met sinaasappelslaatje

Dessert Minder dan 45 min. 12 stuks

Ingrediënten

  • sinaasappelen 2
  • eieren 2
  • ongezoete amandeldrink 2 dl
  • geroosterde hazelnoten 3 eetl.
  • ahornsiroop 2 eetl.
  • teffmeel 100 g
  • suiker 40 g
  • kokosolie 2 eetl.
  • vanillestokjes 1
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Klop de eieren los met een vork.
  2. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
  3. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes.
  4. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zak stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
Bereiding (35 min.)
  1. Meng het teffmeel met het zout, de suiker, de amandeldrink, de losgeklopte eieren en de vanillezaadjes tot een glad beslag.
  2. Laat 1 eetl. kokosolie smelten in een pan en bak 6 pannenkoeken van telkens 2 eetl. beslag. Smelt vervolgens opnieuw 1 eetl. kokosolie in de pan en bak nog 6 pannenkoeken.
Afwerking

Verdeel de pannenkoeken over 4 dessertborden en leg er wat sinaasappelpartjes op. Bestrooi met de grofgehakte hazelnoten en besprenkel met de ahornsiroop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 98 kcal
Vetten 4.4 g
Koolhydraten 11.7 g
Eiwitten 2.7 g
Tip

Ook lekker: werk deze pannenkoeken af met bloedsinaasappel, wanneer die in seizoen is.