
Glutenvrije pannenkoeken met sinaasappelslaatje
Ingrediënten
- sinaasappelen 2
- eieren 2
- ongezoete amandeldrink 2 dl
- geroosterde hazelnoten 3 eetl.
- ahornsiroop 2 eetl.
- teffmeel 100 g
- suiker 40 g
- kokosolie 2 eetl.
- vanillestokjes 1
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Klop de eieren los met een vork.
- Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
- Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes.
- Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zak stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
Bereiding (35 min.)
- Meng het teffmeel met het zout, de suiker, de amandeldrink, de losgeklopte eieren en de vanillezaadjes tot een glad beslag.
- Laat 1 eetl. kokosolie smelten in een pan en bak 6 pannenkoeken van telkens 2 eetl. beslag. Smelt vervolgens opnieuw 1 eetl. kokosolie in de pan en bak nog 6 pannenkoeken.
Afwerking
Verdeel de pannenkoeken over 4 dessertborden en leg er wat sinaasappelpartjes op. Bestrooi met de grofgehakte hazelnoten en besprenkel met de ahornsiroop.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
98 kcal
Vetten
4.4 g
Koolhydraten
11.7 g
Eiwitten
2.7 g
Tip
Ook lekker: werk deze pannenkoeken af met bloedsinaasappel, wanneer die in seizoen is.