
Glutenvrije kokoscake met een vleugje citroenthee
Ingrediënten
- eieren 3
- plantaardig alternatief voor melk 3.5 dl
- kokosmeel 100 g
- glutenvrij bakpoeder 1 koffiel.
- kokosbloesemnectar 2 eetl.
- Maté Lemon-thee (lauwe (Numi, 1 theezakje)) 1.5 dl
- gemalen kardemom 1 snuifjes
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + 35 à 40 min. in de oven + afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Meng het kokosmeel met het bakpoeder, de kardemom en het zout.
- Klop de eieren los met de kokosbloesemnectar, het plantaardig alternatief voor melk en de lauwe thee. Roer onder het kokosmeel tot u een glad beslag hebt.
- Bedek een kleine cakevorm met bakpapier en giet er het beslag in. Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een scherp mes in steekt en het er droog uitkomt.
- Laat even afkoelen, haal uit de cakevorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
83 kcal
Vetten
3.7 g
Koolhydraten
5.4 g
Eiwitten
5.2 g