Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Glutenvrije kokoscake met een vleugje citroenthee

Dessert meer dan 60 min. 10 porties

Ingrediënten

  • eieren 3
  • plantaardig alternatief voor melk 3.5 dl
  • kokosmeel 100 g
  • glutenvrij bakpoeder 1 koffiel.
  • kokosbloesemnectar 2 eetl.
  • Maté Lemon-thee (lauwe (Numi, 1 theezakje)) 1.5 dl
  • gemalen kardemom 1 snuifjes
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + 35 à 40 min. in de oven + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Meng het kokosmeel met het bakpoeder, de kardemom en het zout.
  3. Klop de eieren los met de kokosbloesemnectar, het plantaardig alternatief voor melk en de lauwe thee. Roer onder het kokosmeel tot u een glad beslag hebt.
  4. Bedek een kleine cakevorm met bakpapier en giet er het beslag in. Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een scherp mes in steekt en het er droog uitkomt.
  5. Laat even afkoelen, haal uit de cakevorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 83 kcal
Vetten 3.7 g
Koolhydraten 5.4 g
Eiwitten 5.2 g