Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Glutenvrije havermoutwafels met gebakken appeltjes

Ontbijt minder dan 30 min. 6 stuks

Ingrediënten

  • appelen (bv. boskoop) 1
  • plantaardige drinks 240 ml
  • gebroken lijnzaad 1 eetl.
  • glutenvrij havermeel 90 g
  • glutenvrije havervlokken 45 g
  • glutenvrije bloem 65 g
  • glutenvrij bakpoeder 1 koffiel.
  • kokosolie (+ 1/2 koffiel. om wafelijzer in te vetten) 3 eetl.
  • kaneel 1.25 koffiel.
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Meng het lijnzaad met 2 eetl. water en zet even opzij.
  2. Meng de bloem, het havermeel, de havervlokken, het bakpoeder en het zout.
  3. Smelt 2 eetl. kokosolie en meng onder het havermengsel.
  4. Voeg de plantaardige drink toe samen met het lijnzaad en meng goed.
  5. Laat het deeg even rusten.
Bereiding (10 min. + 10 min.)
  1. Laat het wafelijzer goed heet worden en bestrijk het met een 1/2 koffiel. kokosolie. Bak 6 wafels van het deeg. Snij ondertussen de ongeschilde appel in blokjes.
  2. Verhit 1 eetl. kokosolie in een pan en bak de appel 5 min. op een zacht vuur. Kruid met de kaneel.
Afwerking

Serveer de wafels warm of lauw met de gebakken kaneelappeltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 203 kcal
Vetten 8.7 g
Verzadigde vetzuren 5.5 g
Koolhydraten 26.1 g
Suikers 2.8 g
Vezels 2.9 g
Eiwitten 3.6 g
Zout 0.2 g