
Gluten- en lactosevrij noten-zadenbrood
Ingrediënten
- eieren 5
- amandelnoten 100 g
- hazelnoten 100 g
- cashewnoten 100 g
- zonnebloempitten 80 g
- lijnzaad 80 g
- pompoenpitten 80 g
- hennepzaadjes 30 g
- olijfolie 4 eetl.
- zout 1 koffiel.
- zwarte peper
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Hak alle noten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
- Klop de eieren los en meng er de noten, de zaden en pitjes, de olijfolie, het zout en zwarte peper onder.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (20 min. + 45 à 55 min. in de oven + afkoelen)
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Zet 45 à 55 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat even afkoelen. Haal het brood uit de cakevorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
424 kcal
Vetten
36.3 g
Koolhydraten
6.8 g
Eiwitten
15.3 g