Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gluten- en lactosevrij noten-zadenbrood

Ontbijt minder dan 60 min. 1 brood

Ingrediënten

  • eieren 5
  • amandelnoten 100 g
  • hazelnoten 100 g
  • cashewnoten 100 g
  • zonnebloempitten 80 g
  • lijnzaad 80 g
  • pompoenpitten 80 g
  • hennepzaadjes 30 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • zout 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Hak alle noten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  2. Klop de eieren los en meng er de noten, de zaden en pitjes, de olijfolie, het zout en zwarte peper onder.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (20 min. + 45 à 55 min. in de oven + afkoelen)
  1. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Zet 45 à 55 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Haal het brood uit de cakevorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Vetten 36.3 g
Koolhydraten 6.8 g
Eiwitten 15.3 g