
Gevulde paprika’s met kruidige rijst en lamsgehakt
Ingrediënten
- lamsgehakt 400 g
- slamix 250 g
- groene paprika's 4
- kerstomaten 10
- gember 2 cm
- koriander 1 plantjes
- basmatirijst 250 g
- krenten 3 eetl.
- olijfolie 6 eetl.
- appelazijn 1 eetl.
- kardemompeultjes 5
- kaneelstokjes 1
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn.
- Rasp de gember.
- Snij de kerstomaten in partjes en meng onder de slamix.
- Snij de paprika’s in de lengte middendoor en verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (15 min. + 40 min.)
- Leg de paprika’s met de snijkant naar boven op een bakplaat. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven tot de paprika’s net gaar zijn.
- Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het lamsgehakt gaar. Maak los met een vork. Haal uit de kookpot.
- Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en roerbak de krenten, de koriandersteeltjes, de geraspte gember, de kardemompeultjes en het kaneelstokje kort.
- Voeg de rijst toe en roer even. Overgiet met 5 dl water en breng aan de kook. Laat ± 10 min. afgedekt sudderen op een heel zacht vuur.
- Neem de rijst van het vuur en leg een propere keukenhanddoek op de kookpot. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
- Verwijder het kaneelstokje en de kardemompeultjes uit de rijst en meng er het gehakt en de korianderblaadjes onder. Vul de paprika’s met de rijstmengeling.
- Zet de gevulde paprika’s ± 5 min. in de hete oven tot ze volledig warm zijn.
- Meng ondertussen 3 eetl. olijfolie met de appelazijn en kruid met zwarte peper en zout. Roer de dressing onder de salade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
601 kcal
Vetten
28.5 g
Koolhydraten
59 g
Eiwitten
27.2 g