Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde paprika’s met kruidige rijst en lamsgehakt

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsgehakt 400 g
  • slamix 250 g
  • groene paprika's 4
  • kerstomaten 10
  • gember 2 cm
  • koriander 1 plantjes
  • basmatirijst 250 g
  • krenten 3 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • kardemompeultjes 5
  • kaneelstokjes 1
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn.
  2. Rasp de gember.
  3. Snij de kerstomaten in partjes en meng onder de slamix.
  4. Snij de paprika’s in de lengte middendoor en verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (15 min. + 40 min.)
  1. Leg de paprika’s met de snijkant naar boven op een bakplaat. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven tot de paprika’s net gaar zijn.
  2. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het lamsgehakt gaar. Maak los met een vork. Haal uit de kookpot.
  3. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en roerbak de krenten, de koriandersteeltjes, de geraspte gember, de kardemompeultjes en het kaneelstokje kort.
  4. Voeg de rijst toe en roer even. Overgiet met 5 dl water en breng aan de kook. Laat ± 10 min. afgedekt sudderen op een heel zacht vuur.
  5. Neem de rijst van het vuur en leg een propere keukenhanddoek op de kookpot. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
  6. Verwijder het kaneelstokje en de kardemompeultjes uit de rijst en meng er het gehakt en de korianderblaadjes onder. Vul de paprika’s met de rijstmengeling.
  7. Zet de gevulde paprika’s ± 5 min. in de hete oven tot ze volledig warm zijn.
  8. Meng ondertussen 3 eetl. olijfolie met de appelazijn en kruid met zwarte peper en zout. Roer de dressing onder de salade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 601 kcal
Vetten 28.5 g
Koolhydraten 59 g
Eiwitten 27.2 g