Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde koolrabi met prei en krieltjes

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookt spek (in sneetjes) 200 g
  • preien 6
  • koolrabi's 4
  • tuinkers 1 bakjes
  • tijm (vers) 4 takjes
  • krielaardappelen 500 g
  • geitenkaas 100 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de koolrabi’s en snij bovenaan een schijfje af. Schraap er met een koffielepel het vruchtvlees uit tot op ± 1 cm van de rand. Hak het vruchtvlees fijn.
  2. Kook de koolrabi’s 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat omgekeerd uitlekken op een keukenhanddoek.
  3. Snipper ondertussen de preien fijn.
  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  5. Snij het spek in blokjes.
  6. Verkruimel de geitenkaas.
  7. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
Bereiding (30 min. + 30 min. + 20 min. in de oven)
  1. Kook de krielaardappelen 15 min. net gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat licht afkoelen.
  2. Verhit ondertussen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak het spek bruin. Voeg de olijfolie, de prei en de tijm toe en laat ± 15 min. stoven op een heel zacht vuur. Kruid met zwarte peper.
  3. Snij de krielaardappelen in kleine blokjes. Voeg toe aan de prei en laat enkele min. meestoven.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Vul de koolrabi’s met de prei-krieltjesmengeling en verdeel er de verkruimelde geitenkaas over.
  6. Zet de koolrabi’s 20 min. in de voorverwarmde oven tot de geitenkaas lichtjes bruin is.
  7. Werk elke koolrabi af met enkele plukjes tuinkers.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vetten 22.3 g
Koolhydraten 40.1 g
Eiwitten 20.9 g