Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde courgette met risoni en tomaat-paprikasausje

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten

  • linzenkroketten 4
  • slamix 400 g
  • kerstomaten 300 g
  • courgettes 2
  • rode paprika's 2
  • bieslook 0.5 plantjes
  • halfgedroogde tomaten 10
  • feta (blok) 150 g
  • Griekse pasta (risoni) 300 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • olijfolie extra vierge 3 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • oregano (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de kerstomaten in 2.
  3. Schil de paprika’s met een dunschiller. Snij in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Hak grof.
  4. Doe de kerstomaten en de paprika in een ovenschaal. Voeg de oregano, 2 eetl. olijfolie en peper en zout toe. Meng goed.
Bereiding
  1. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Snij intussen de courgettes in de lengte in 2 en schraap er het vruchtvlees uit met een lepel. Hak dit fijn.
  3. Hak de halfgedroogde tomaten (hou de olie uit de verpakking apart) en de linzenkroketten grof. Snipper het bieslook fijn.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof het courgettevruchtvlees, de gedroogde tomaten en de kroketten enkele minuten. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg het bieslook toe.
  5. Haal de schaal uit de oven en leg er de courgettehelften in. Vul met de kroketmengeling en verkruimel er de feta over. Bedruppel met de tomatenolie en kruid met zwarte peper. Zet 20 min. in de oven.
  6. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  7. Meng de extra vierge olijfolie en de balsamicoazijn onder de sla.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 735 kcal
Vetten 33.7 g
Verzadigde vetzuren 9.4 g
Koolhydraten 79.7 g
Suikers 14.2 g
Vezels 7.7 g
Eiwitten 24.4 g
Zout 2.5 g