Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde courgette met quinoa en tofoeblokjes

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe 270 g
  • ronde courgettes 4
  • basilicum 1 plantjes
  • lente-uitjes 4
  • quinoa 250 g
  • rode pesto 1 eetl.
  • groentebouillon (1 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • olijfolie 5 eetl.
  • vadouvan 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij het hoedje van de courgettes. Hol uit met een lepel en hak het vruchtvlees fijn.
  2. Spoel de quinoa grondig onder koud water.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Snij de tofoe in blokjes van 1 cm.
  5. Scheur de blaadjes basilicum.
  6. Snipper de lente-uitjes fijn.
Bereiding (15 min. + 40 min.)
  1. Leg de courgettes in een ovenschaal. Bedruppel lichtjes met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit intusen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes enkele minuten. Voeg de quinoa toe en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook. Dek af en zet het vuur lager. Laat 15 min. garen.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het vruchtvlees van de courgette 10 min. zacht. Laat alle vocht goed verdampen.
  4. Meng de quinoa onder de gestoofde courgette. Voeg het basilicum en de rode pesto toe.
  5. Haal de courgettes uit de oven en vul met het quinoamengsel. Hou warm in de nog warme oven.
  6. Wentel de tofoeblokjes in de vadouvan zodat ze licht bedekt zijn met de kruiden. Kruid met zwarte peper en zout.
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoeblokjes 2 min. op een hoog vuur tot ze mooi gebakken zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking

Haal de courgettes uit de oven en verdeel er de krokante tofoe over. Serveer eventueel nog met een gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vetten 23.2 g
Verzadigde vetzuren 3.4 g
Koolhydraten 55.7 g
Suikers 20.4 g
Vezels 9.7 g
Eiwitten 21.2 g
Zout 1.6 g