
Geroosterde groenten met kikkererwtenburgers
Ingrediënten
- tofoe (blok) 150 g
- rode paprika's 2
- aubergines 1
- bloemkolen 1
- koriander 1 plantjes
- knoflook 2 teentjes
- kikkererwten (bokaal of blik) 400 g
- volle amandelpasta (bokaal) 1 eetl.
- tomatenpuree 1 eetl.
- olijfolie 6 eetl.
- oregano (gedroogd) 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verkruimel de tofoe.
- Hak de koriander fijn.
- Snij de aubergine in blokjes van ± 2 cm.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in grove stukken.
- Verdeel de bloemkool in roosjes.
- Plet de teentjes knoflook met de platte kant van een groot mes.
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (15 min. + 35 min.)
- Doe de paprika’s, de aubergine, de bloemkool en het knoflook in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de oregano, zwarte peper en zout en meng goed door elkaar. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Mix ondertussen de kikkererwten met de tofoe, de koriander, de tomatenpuree, de amandelpasta en 2 eetl. olijfolie tot een grove puree.
- Rol er 4 bolletjes van en plet ze een beetje.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de burgers 2 à 3 min. aan elke kant mooi goudbruin.
- Haal de geroosterde groenten uit de oven en serveer met de burgers.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
392 kcal
Vetten
25 g
Verzadigde vetzuren
3.2 g
Koolhydraten
21 g
Suikers
10.8 g
Vezels
11.6 g
Eiwitten
15.7 g
Zout
0.5 g