Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Geroosterde groenten met kikkererwtenburgers

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe (blok) 150 g
  • rode paprika's 2
  • aubergines 1
  • bloemkolen 1
  • koriander 1 plantjes
  • knoflook 2 teentjes
  • kikkererwten (bokaal of blik) 400 g
  • volle amandelpasta (bokaal) 1 eetl.
  • tomatenpuree 1 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verkruimel de tofoe.
  2. Hak de koriander fijn.
  3. Snij de aubergine in blokjes van ± 2 cm.
  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in grove stukken.
  5. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  6. Plet de teentjes knoflook met de platte kant van een groot mes.
  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (15 min. + 35 min.)
  1. Doe de paprika’s, de aubergine, de bloemkool en het knoflook in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de oregano, zwarte peper en zout en meng goed door elkaar. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Mix ondertussen de kikkererwten met de tofoe, de koriander, de tomatenpuree, de amandelpasta en 2 eetl. olijfolie tot een grove puree.
  3. Rol er 4 bolletjes van en plet ze een beetje.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de burgers 2 à 3 min. aan elke kant mooi goudbruin.
  5. Haal de geroosterde groenten uit de oven en serveer met de burgers.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vetten 25 g
Verzadigde vetzuren 3.2 g
Koolhydraten 21 g
Suikers 10.8 g
Vezels 11.6 g
Eiwitten 15.7 g
Zout 0.5 g