Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Geroosterde groenten met chipolata en peterseliepesto

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • chipolata’s met verse kruiden en ui 6
  • wortelen 3
  • vleestomaten 3
  • rode bieten 2
  • platte peterselie 1 plantjes
  • oregano (vers) 4 takjes
  • vastkokende aardappelen 400 g
  • knoflook 2 teentjes
  • parmezaan (blok) 50 g
  • walnootpitten 2 eetl.
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1/2 koffiel. poeder opgelost in 2 dl heet water) 2 dl
  • olijfolie 2.5 dl
  • laurier 1 blaadjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de wortelen in grove stukken.
  2. Schil de rode bieten en snij in grove stukken.
  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Snij de grotere aardappelen in 2 of 4 stukken.
  4. Rits de blaadjes van de takjes oregano.
  5. Plet de teentjes knoflook met de platte kant van een groot mes.
  6. Snij de tomaten in partjes.
  7. Rasp de parmezaan.
Bereiding (20 min. + 45 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de wortelen, de rode bieten, de aardappelen en het knoflook in een grote ovenschaal. Zorg dat de groenten niet op elkaar liggen.
  3. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper, zout, het blaadje laurier en de oregano.
  4. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Roer na 15 min. om en voeg de tomaten en de groentebouillon toe.
  5. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie en bak de chipolata’s aan alle kanten goudbruin maar niet volledig gaar.
  6. Leg de worsten boven op de groenten en zet de ovenschaal nog 15 à 20 min. in de oven.
  7. Mix ondertussen de blaadjes peterselie samen met de walnoten, de parmezaan en de rest van de olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de worst en de groenten over 4 borden en lepel er wat pesto over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vetten 28.5 g
Verzadigde vetzuren 9.3 g
Koolhydraten 28.5 g
Suikers 11.5 g
Vezels 6.7 g
Eiwitten 34.1 g
Zout 2.8 g