Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gemarineerde tofoe met noedels en geroerbakte groenten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • tofoe 1 blokken
  • wortelen 5
  • groenekolen 0.33
  • gember 2 cm
  • basilicum 1 plantjes
  • honing 2 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • sojasaus (shoyu) 3 eetl.
  • chilivlokken (molen) 1 snuifjes
  • zwarte peper (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de tofoe in blokjes van ± 1,5 op 1,5 cm.
  2. Rasp de gember bij de shoyu en meng met de honing, de chilivlokken en zwarte peper. Marineer de tofoe min. 10 min. in het mengsel.
  3. Snij de wortelen in dunne staafjes en snipper de groenekool fijn.
  4. Scheur de blaadjes van het plantje basilicum.
Bereiding (15 min + 20 min)
  1. Kook de rijstnoedels gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wokpan en wok de wortelstaafjes en de groenekool 5 à 8 min. Haal uit de pan. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie en bak de tofoe op een hoog vuur tot hij mooi bruin en krokant is.
  3. Meng de noedels met de wortelen, de groenekool en de tofoe en meng er het vocht van de marinade onder.
Afwerking

Werk af met de blaadjes verse basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vetten 16.1 g
Verzadigde vetzuren 2.3 g
Koolhydraten 51.7 g
Suikers 17.4 g
Vezels 8.1 g
Eiwitten 17.7 g
Zout 1.7 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294