Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gemarineerde kippenreepjes met broccoli en champignons

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenborstfilets 4
  • broccoli's 1
  • kastanjechampignons 500 g
  • koriander (vers) 1 plantjes
  • verse kurkumawortelen 3
  • groene pepertjes 1
  • knoflook 2 teentjes
  • yoghurt natuur 4 eetl.
  • wilderijstmengeling 250 g
  • agavesiroop 1 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • sojasaus (milde) 4 eetl.
  • rijstazijn 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de kippenborstfilets in dunne reepjes.
  2. Rasp de kurkuma en meng samen met de agavesiroop en de yoghurt onder de kippenreepjes. Laat 20 min. marineren in de koelkast.
  3. Verwijder intussen de pitjes uit het pepertje en snij fijn. Snipper het knoflook en de koriander fijn.
  4. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  5. Snij de kastanjechampignons in 4.
Bereiding (55 min. + 20 min. marineren)
  1. Kook de wilderijstmengeling gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de gemarineerde kippenreepjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Haal uit de wok en hou warm.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en bak het groene pepertje en het knoflook 2 min. Voeg de champignons en de broccoliroosjes toe en giet er de sojasaus en de rijstazijn over. Laat 8 à 10 min. stoven op een zacht vuur.
  4. Meng er de wilde rijst en de kippenreepjes onder en kruid met zwarte peper.
Afwerking

Werk af met de fijngesnipperde koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 529 kcal
Vetten 11.4 g
Koolhydraten 56.9 g
Eiwitten 49.8 g