
Gemarineerde kippenreepjes met broccoli en champignons
Ingrediënten
- kippenborstfilets 4
- broccoli's 1
- kastanjechampignons 500 g
- koriander (vers) 1 plantjes
- verse kurkumawortelen 3
- groene pepertjes 1
- knoflook 2 teentjes
- yoghurt natuur 4 eetl.
- wilderijstmengeling 250 g
- agavesiroop 1 eetl.
- olijfolie 3 eetl.
- sojasaus (milde) 4 eetl.
- rijstazijn 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de kippenborstfilets in dunne reepjes.
- Rasp de kurkuma en meng samen met de agavesiroop en de yoghurt onder de kippenreepjes. Laat 20 min. marineren in de koelkast.
- Verwijder intussen de pitjes uit het pepertje en snij fijn. Snipper het knoflook en de koriander fijn.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
- Snij de kastanjechampignons in 4.
Bereiding (55 min. + 20 min. marineren)
- Kook de wilderijstmengeling gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de gemarineerde kippenreepjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Haal uit de wok en hou warm.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en bak het groene pepertje en het knoflook 2 min. Voeg de champignons en de broccoliroosjes toe en giet er de sojasaus en de rijstazijn over. Laat 8 à 10 min. stoven op een zacht vuur.
- Meng er de wilde rijst en de kippenreepjes onder en kruid met zwarte peper.
Afwerking
Werk af met de fijngesnipperde koriander.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
529 kcal
Vetten
11.4 g
Koolhydraten
56.9 g
Eiwitten
49.8 g