
Gemarineerde kippenbrochettes met 5 groenten
Ingrediënten
- kippenborstfilets 2
- erwten (diepvries) 200 g
- witte asperges 8
- venkels 1
- bloemkolen 1
- broccoli's 1
- yoghurt natuur 2.5 dl
- kokosmelk 4 dl
- mosterd 2 eetl.
- olijfolie 2 eetl.
- tahin (sesampasta) 1 eetl.
- gemalen kardemom 1 eetl.
- peper en zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de kippenborstfilets in blokjes van ± 3 cm.
- Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in stukken.
- Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij in 3.
- Snij de broccoli en de bloemkool in roosjes.
Bereiding (15 min. + 1 u. marineren + 30 min.)
- Meng de kokosmelk en de kardemom in een grote kom of schaal. Voeg de kip toe en laat minimum 1 uur marineren in de koelkast.
- Verwarm intussen de oven voor op 180 ° C.
- Kook of stoom de asperges en de broccoli 4 à 6 min. in lichtgezouten water.
- Doe de venkel en de bloemkool in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Kook intussen de diepgevroren erwten onafgedekt 3 à 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Doe de yoghurt in een bokaal en meng er de tahin en de mosterd onder. Kruid met peper en zout. Sluit de bokaal af en schud goed zodat je een gladde saus krijgt.
- Haal de kippenblokjes uit de marinade en spies de blokjes op een brochettestokje (3 à 4 blokjes per stokje). Kruid met peper en zout en bak 4 à 6 min. op de barbecue of in de grillpan.
Afwerking
Serveer de kippenbrochettes met de groenten en de yoghurtdressing.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
414 kcal
Vetten
18.5 g
Verzadigde vetzuren
7.6 g
Koolhydraten
19.5 g
Suikers
9.4 g
Vezels
10.4 g
Eiwitten
37.5 g
Zout
0.7 g