Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gemarineerde kipfilet op de BBQ

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • kipfilets 4
  • citroenen 2
  • gember (vers) 4 cm
  • kokosmelk 2 dl
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers ze.
  2. Hak de gember grof.
  3. Doe de kipfilets in een kom en overgiet met de kokosmelk en het citroensap. Voeg ook de zeste en de gember toe.
  4. Kruid met zwarte peper en laat zeker een uurtje marineren in de koelkast (een hele nacht is ideaal).
Bereiding (10 min + 20 min + marineren)
  1. Haal de kip net voor het grillen uit de marinade en leg eerst op de hete kant van de BBQ tot beide kanten mooi gegrild zijn. Leg dan op de matig hete kant van de BBQ, dek af en laat nog zo’n 6 à 8 min. verder garen tot een kerntemperatuur van 70 °C.
  2. Haal van de BBQ en laat nog even afgedekt rusten. Scheur in stukjes of snij in kleine partjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vetten 24.6 g
Verzadigde vetzuren 16.3 g
Koolhydraten 4.7 g
Suikers 1.7 g
Vezels 0 g
Eiwitten 51.8 g
Zout 0.7 g
Tip

Heel lekker in een pitabroodje met gegrilde groenten en yoghurtsausje

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294