Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Geitenkaaskroketjes met tijm

Aperitiefhapje 20 stukken

Ingrediënten

20 stukken
  • citroenen 1
  • geitenkaasjes natuur (belegen) 150 g
  • boter 70 g
  • kazen (voor gratin) 50 g
  • eidooiers 6
  • melk 4 dl
  • paneermeel 6 eetl.
  • tarwebloem 70 g
  • bloem 2 eetl.
  • room 2 eetl.
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • nootmuskaat 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de geitenkaas.
  2. Smelt de boter in een pannetje en voeg de tarwebloem toe. Meng goed en laat even bakken tot het ruikt naar koekjesdeeg.
  3. Voeg beetje bij beetje de melk en de room toe en meng goed tot je een gladde, gebonden saus krijgt.
  4. Haal van het vuur en voeg de kazen toe. Laat smelten en kruid met tijm, zwarte peper, nootmuskaat en zout.
  5. Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie en giet de saus erin. Laat minstens 1 u. afkoelen in de koelkast.
  6. Snij intussen de citroen in partjes.
Bereiding (15 min. + 1 u. afkoelen + 20 min. + 1 u. in de diepvriezer)
  1. Haal de vulling uit de koelkast en maak er schijfjes van.
  2. Kluts de eidooiers met een vork en haal elk bolletje door de bloem, de eidooier, het paneermeel en nog eens door de eidooier en het paneermeel. Leg 1 u. in de diepvriezer.
  3. Frituur enkele min. mooi bruin in de friteuse op 150 °C. Serveer met de partjes citroen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 120 kcal
Vetten 8.4 g
Verzadigde vetzuren 4.7 g
Koolhydraten 6 g
Suikers 1.2 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 4.9 g
Zout 0.4 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294