Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegrilde zalmfilet met kleurige linzen, warmoes en zeewierdressing

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets met vel 4
  • rode warmoes 60 g
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • sjalotten 2
  • yoghurt natuur 3 eetl.
  • linzenmix 250 g
  • zeewiertapenade 1 eetl.
  • groentebouillon (1 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • olijfolie 6 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de sjalotten fijn en de lente-uitjes grof.
  2. Snij de dikke nerven uit de warmoesbladeren en snipper fijn. Snij de bladeren in repen en hou opzij.
Bereiding (10 min. + 30 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig.
  2. Voeg de linzenmix en het laurierblaadje toe. Overgiet met de groentebouillon en laat 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  3. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de nerven van de warmoes enkele minuten beetgaar. Voeg de bladeren toe en laat enkele minuten slinken. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Meng de yoghurt onder de zeewiertapenade.
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de zalm eerst enkele minuten op het vel. Draai om en laat nog enkele minuten verder garen. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Meng de warmoes onder de linzen en voeg de helft van de lente-uitjes toe.
Afwerking

Verdeel de warmoesmengeling over 4 borden en leg er een zalmfilet bovenop. Lepel er wat van de zeewierdressing over en bestrooi met de rest van de lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 664 kcal
Vetten 35.4 g
Verzadigde vetzuren 8.3 g
Koolhydraten 35 g
Suikers 7.3 g
Vezels 4.7 g
Eiwitten 48.9 g
Zout 2.3 g