Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegrilde sla met krokante kip en Griekse pasta

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kipfilets 3
  • Romeinse slaharten 4
  • rucola 50 g
  • oregano (vers) 5 takjes
  • parmezaan (blok) 100 g
  • eieren 1
  • rosmarino (pasta) 300 g
  • paneermeel 2 eetl.
  • bloem 1 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de Romeinse slaharten in de lengte in 2.
  2. Snij de kipfilets in dunne plakjes.
  3. Rasp de helft van de parmezaan fijn en de rest in schilfers.
  4. Klop het ei los.
  5. Rits de blaadjes van de takjes oregano en hak fijn.
  6. Hak de rucola grof.
  7. Meng het paneermeel onder de fijngeraspte parmezaan en de oregano.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
  1. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. Wentel intussen de kip door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes 2 à 3 min. aan alle kanten goudbruin en gaar.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de Romeinse slaharten tot ze aan beide kanten mooie streepjes hebben.
  5. Meng de rucola en 2 eetl. olijfolie onder de pasta. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Serveer de kippenreepjes met de gegrilde Romeinse sla en de pasta. Werk af met de parmezaanschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 705 kcal
Vetten 27 g
Verzadigde vetzuren 8.1 g
Koolhydraten 59.4 g
Suikers 3.6 g
Vezels 2.6 g
Eiwitten 54.3 g
Zout 1 g