Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegrilde portabella met romige polenta

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • portabella’s 4
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • tijm (vers) 1 takjes
  • uien 0.5
  • knoflook 2 teentjes
  • ongezoete melk 8 dl
  • parmezaan (blok) 80 g
  • boter 1 eetl.
  • polenta (maïsgriesmeel) 150 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • laurier (gedroogd) 1 blaadjes
  • zwartepeperbolletjes 4
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Hak de halve ui grof.
  2. Breng de melk aan de kook met het laurierblaadje, de tijm, de peperbolletjes, de geplette teentjes knoflook en de grof gesnipperde ui. Haal van het vuur en laat 20 min. trekken. Giet door een zeef.
  3. Snij ondertussen de portabella’s in plakjes van 1 cm dik.
  4. Rits de blaadjes van de takje rozemarijn en snipper fijn.
  5. Rasp de parmezaan.
Bereiding (25 min. + 20 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een grillpan en grill hierin alle plakjes portabella tot ze aan beide kanten mooie streepjes hebben. Bestrooi met de rozemarijn en kruid met de chilipeper, zwarte peper en zout.
  2. Breng 6 dl van de gezeefde melk terug aan de kook en voeg de polenta toe. Blijf stevig roeren en laat enkele minuten pruttelen. Voeg indien nodig alles of een beetje van de rest van de melk toe voor een smeuïge polenta.
  3. Haal van het vuur en voeg de boter en de helft van de parmezaan toe. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de polenta over 4 borden, verdeel er de gegrilde portabella’s over en werk af met de rest van de parmezaan. Serveer met een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 425 kcal
Vetten 18.5 g
Verzadigde vetzuren 8.9 g
Koolhydraten 44.1 g
Suikers 13.2 g
Vezels 2 g
Eiwitten 19.8 g
Zout 0.7 g