
Gegrilde gemberzalm met komkommerslaatje
Ingrediënten
- zalmfilets met vel 4
- komkommers 2
- kerstomaten 150 g
- limoenen 1
- gember (vers) 1.5 cm
- munt 0.5 plantjes
- platte peterselie 1 plantjes
- gembersiroop 2 eetl.
- olijfolie 3 eetl.
- sojasaus 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Leg de vis in een ovenschaal en besprenkel met de gembersiroop en de sojasaus. Pers de limoen boven de vis. Laat 20 min. marineren in de koelkast.
- Snij de komkommers in dunne linten.
- Hak de peterselie en de munt grof en snij de kerstomaten in partjes. Rasp de gember.
- Meng de komkommer, de olijfolie, de gember en de groene kruiden onder de tomaten. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed.
Bereiding (10 min.)
- Dep de zalmfilets goed droog en bak met de velkant naar beneden 2 min. op een hete barbecue.
- Draai om en bak nog 2 min.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
522 kcal
Vetten
37.5 g
Verzadigde vetzuren
13.7 g
Koolhydraten
10.3 g
Suikers
9.3 g
Vezels
2 g
Eiwitten
34.8 g
Zout
1.3 g
Tip
Slecht weer? Bak de zalmfilets in een grillpan.