Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegrilde gemberzalm met komkommerslaatje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets met vel 4
  • komkommers 2
  • kerstomaten 150 g
  • limoenen 1
  • gember (vers) 1.5 cm
  • munt 0.5 plantjes
  • platte peterselie 1 plantjes
  • gembersiroop 2 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • sojasaus 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Leg de vis in een ovenschaal en besprenkel met de gembersiroop en de sojasaus. Pers de limoen boven de vis. Laat 20 min. marineren in de koelkast.
  2. Snij de komkommers in dunne linten.
  3. Hak de peterselie en de munt grof en snij de kerstomaten in partjes. Rasp de gember.
  4. Meng de komkommer, de olijfolie, de gember en de groene kruiden onder de tomaten. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed.
Bereiding (10 min.)
  1. Dep de zalmfilets goed droog en bak met de velkant naar beneden 2 min. op een hete barbecue.
  2. Draai om en bak nog 2 min.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vetten 37.5 g
Verzadigde vetzuren 13.7 g
Koolhydraten 10.3 g
Suikers 9.3 g
Vezels 2 g
Eiwitten 34.8 g
Zout 1.3 g
Tip

Slecht weer? Bak de zalmfilets in een grillpan.